Våra kurser

Allmän kurs gymnasienivå

Allmän kurs gymnasienivå. För dig som vill ha gymnasiebehörighet. Efter kursen kan du söka vidare till högskola, universitet eller yrkeshögskola.

Kursen berättigar till studiestöd från CSN. För dem som går sista året/sista terminen hos oss erbjuder vi en särskild klass med förberedelser inför högskoleprovet.

Läs mer om kursen

Allmän kurs – förberedelse till sjuksköterskeutbildningen

Allmän kurs på gymnasienivå som förbereder dig på sjuksköterskeutbildning. Den här kursen är för dig som vill ha behörighet att söka sjuksköterskeutbildning.

Kursen berättigar till studiestöd från CSN.

Läs mer om kursen

Allmän kurs med social samhällsinriktning

Allmän kurs på gymnasienivå som förbereder dig högskola och yrkeshögskola som har en social eller samhällsinriktning. Den här kursen är för dig som vill bli socionom, jurist, behandlingsassistent, psykolog, fritids eller socialpedagog men saknar de rätta behörigheterna eller betygen.

Kursen berättigar till studiestöd från CSN.

Läs mer om kursen

Heliga skrifter och interreligiös texttolkning i Abrahamitiska möten (distanskurs)

I den här distanskursen läser och tolkar vi tillsammans religiösa judiska, muslimska och kristna texter på ett nyfiket, utforskande och respektfullt sätt. Vi träffar också föreläsare som berättar om judisk, muslimsk eller kristen texttolkningstradition och religiösa texter.

Läs mer om kursen

Undersköterskeförberedande kurs i Svenska

Vill du jobba inom hälso- och sjukvård i framtiden? Det finns, enligt Arbetsförmedlingen, goda chanser till anställning för den som har en utbildning inom vård och omsorg nu och i framtiden.

Men att utbilda sig till, och arbeta som, undersköterska ställer krav på dina kunskaper i svenska språket. Därför har vi på S:ta Birgittas folkhögskola satt ihop en skräddarsydd kurs för dig som vill gå en utbildning till undersköterska men behöver lära dig mer svenska – vi kallar den ”Svenska i vården” och vänder sig till dig som läst SFI C (eller motsvarande) men som känner att du behöver lära dig mer svenska för att klara en utbildning till undersköterska.

Läs mer om kursen

Vård- och omsorgsprogrammet

Söker du ett arbete som känns meningsfullt? Vill du arbeta med att vara behjälplig och bemöta andra människor på ett professionellt och kunskapsbaserat sätt? Då kan Vård- och omsorgsprogrammet på S:ta Birgittas Folkhögskola i Södertälje vara något för dig. I detta program får du studera samtliga ämnen som krävs för att få en yrkesexamen till undersköterska inom vård och omsorg utifrån Socialstyrelsen krav.

Enligt Arbetsförmedlingen finns det goda möjligheter både nu och i framtiden att få ett arbete för den som har en utbildning inom vård och omsorg.

Låter detta intressant? Klicka på knappen här nedanför för att läsa mer om kursen och ansöka.

Läs mer om kursen