Undersköterskeförberedande kurs i svenska

– en kurs i svenska som förbereder dig för utbildning till undersköterska

Undersköterske-
förberedande kurs i svenska

– en kurs i svenska som förbereder dig för utbildning till undersköterska

OBS! Ansökan till den här kursen är nu stängd.

Undersköterskeförberedande kurs i svenska

Vill du jobba inom hälso- och sjukvård i framtiden?

Att jobba inom vård och omsorg är ett mycket viktigt och intressant arbete som verkligen gör skillnad i människors liv. Att utbilda sig till undersköterska ställer ganska höga krav på kunskaper i svenska i både tal och skrift. Därför har vi på S:ta Birgittas folkhögskola en skräddarsydd kurs för dig som vill gå en utbildning till undersköterska, men först behöver lära dig mer svenska. Undersköterskeförberedande kurs i svenska vänder sig till dig som läst SFI (eller motsvarande), men som känner att du behöver lära dig mer svenska för att klara en utbildning till undersköterska.

Enligt Arbetsförmedlingen finns det goda möjligheter både nu och i framtiden att få ett jobb för den som har en utbildning inom hälso- och sjukvård/vård och omsorg.

Kursen är på en termin och startar 17 augusti 2020 vid vår skola i Södertälje.

Vill du ha en ny utmaning?

Tror du att kursen ”Undersköterskeförberedande kurs i svenska” skulle passa dig? Klicka i så fall på ansökningsknappen nedan och fyll i ansökan.

Har du frågor? Kontakta oss på skolan så berättar vi gärna mer.

En fortsättning till undersköterskeutbildning

Efter det att du avslutat och fått godkänt på den ”undersköterskeförberedande kursen” kan du direkt fortsätta på vår utbildning till undersköterska. Den startar i januari 2021 och är på tre terminer.

Den kursen innehåller det du behöver för att få arbeta som undersköterska inom hemtjänst, äldrevård, omvårdnad och sjukvård. På kursen studerar du medicin, anatomi, omvårdnadskunskap och mycket annat. Teoretisk utbildning varvas med praktiska övningar och praktik inom olika delar inom vård och omsorg.

S:ta Birgittas folkhögskola har människan i fokus

Alla kurser i S:ta Birgittas folkhögskola har frågor kring människans värdighet som sitt fokus. Det innebär att du ur olika perspektiv och med olika metoder under studietiden kommer att jobba med frågor om vad det är att vara människa, människosyn och etik.

Se hela vårt kursutbud