S:ta Birgittas folkhögskola är en liten folkhögskola. Vi bedriver våra utbildningar utifrån den katolska traditionens teologi, filosofi, syn på människans värdighet och katolska kyrkans sociallära.

Det betyder för oss att vi med vårt kursutbud vill ge människor en möjlighet att växa i frihet som personer, ta ett allt större ansvar för sig själva, sin omgivning och samhället.

Vårt fokus ligger därför på att erbjuda allmän kurs i små enheter om max 50-60 deltagare. Alla skall känna sig sedda och få det personliga stöd de behöver för att utveckla sin studieförmåga och ha möjlighet att nå grundläggande behörighet till studier på yrkeshögskola, högskola och universitet.

Skolan finns för dem som vill ta chansen att börja om i livet och söker fördjupa sin bildning. På allmän kurs vänder vi oss därför främst till dem som inte avslutat sina gymnasiestudier eller är nyanlända till Sverige.

Vi tror i linje med den katolska socialläran att bildning och studier är en viktig väg att förverkliga sin frihet, öka sina möjligheter att göra gott för andra och delta i byggandet av ett mångkulturellt, gott och demokratiskt samhälle.